Nasza-Biedronka.pl Strona Główna

Nasza-Biedronka.pl

Nieoficjalne i prywatne forum dla pracowników i klientów Biedronki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Szkolenie na stanowisko kierownicze II Etap
Autor Wiadomość
@Maefistofeles25
Sir


Stanowisko:
z-ca kierownika

Dołączył: 27 Paź 2014
Posty: 182
Skąd: Niybylandia
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2016-03-01, 20:33   

otwiersz sklep, odbijasz sie do pracy razem z pracownikiem, zbierasz druki z kas, podpinasz pod druki, chowasz do segregatora, w tym czasie każesz kasjerowi wypiekać. Przyjmujesz dostawce pieczywa, uzupełniasz książke kkw, obchód sklepu, najlepiej wprowadzić od razu sobie PZ i zamówić pieczywo. Przychodzi reszta kasjerów, rozdajesz kasetki, Jak wydasz wszystkie to przeliczasz co zostało w sejfie, potwierdasz sejf. Pamiętaj o wyznaczenie osoby do odpieku. Potem nie wiem jaki jest u Ciebie schemat, zostaje pilnowanie czy jest dostępność pieczywa, przyjmujesz dostawę, kasjerzy rozkładają dostawe ty albo im pomagasz albo zaczynasz robić zamówienie. Przeczytaj pocztę, smsy, telefon przy sobie i dalej luz
 
     
+marta1 

Stanowisko:
klient

Pomogła: 1 raz
Dołączyła: 13 Gru 2011
Posty: 4494
1 UP 0 DOWN
Wysłany: 2016-03-01, 20:34   

nie zapomnij otworzyć sklepu i wpuścić klientów :D :P
powodzenia :) , dasz radę :)
 
     
@Maefistofeles25
Sir


Stanowisko:
z-ca kierownika

Dołączył: 27 Paź 2014
Posty: 182
Skąd: Niybylandia
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2016-03-01, 20:39   

Bez klientów będzie o wiele łątwiej ;D
 
     
zmijka 

Stanowisko:
z-ca kierownika

Dołączyła: 15 Maj 2011
Posty: 11
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2016-03-01, 20:42   

dzięki bardzo wszystkim :em29: jutro wpadnę zdać relację
  Ocena JMP: 8/10
     
@Maefistofeles25
Sir


Stanowisko:
z-ca kierownika

Dołączył: 27 Paź 2014
Posty: 182
Skąd: Niybylandia
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2016-03-02, 16:34   

Jak tam Żmijka ?
 
     
zmijka 

Stanowisko:
z-ca kierownika

Dołączyła: 15 Maj 2011
Posty: 11
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2016-03-03, 19:43   

hej ten dzień był dziś ,przełożyła kierowniczka gdyż stwierdziła że poćwiczymy bilans i grafik ,i wiecie co niepotrzebnie się stresowałam,dałam radę .Kurczę jaka jestem zadowolona :) dziękuję wszystkim za rady :)
  Ocena JMP: 8/10
     
+marta1 

Stanowisko:
klient

Pomogła: 1 raz
Dołączyła: 13 Gru 2011
Posty: 4494
1 UP 0 DOWN
Wysłany: 2016-03-03, 19:59   

zmijka, nie dziękuj , nie ma za co , łatwo jest udzielać rad ale trudniej stanąć przed wyzwaniem i poradzić sobie ze stresem . Ty dałaś radę i ważne jest to że potrafisz się z tego cieszyć , to bardzo cenne w naszej robocie :)
 
     
brodacz1989 


Stanowisko:
były pracownik

Dołączył: 07 Lis 2014
Posty: 865
Skąd: Polska
1 UP 0 DOWN
Wysłany: 2016-03-03, 21:08   

Stres to jest jak dzien wczesniej jestes kasjerem i nagle sie dowiadujesz ze masz podpisac aneks i samodzielnie poprowadzic zmiane ;p
_________________
bądźmy ubodzy, ale nie głupi...
 
     
EMILIAKK 

Stanowisko:
z-ca kierownika

Dołączyła: 06 Mar 2016
Posty: 4
0 UP 0 DOWN
  Wysłany: 2016-03-06, 11:01   

moj egzamin na zks juz 9 tego ! strasznie sie boje.. :x .^.
_________________
kkemilia
  Ocena JMP: 8/10
     
@Maefistofeles25
Sir


Stanowisko:
z-ca kierownika

Dołączył: 27 Paź 2014
Posty: 182
Skąd: Niybylandia
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2016-03-06, 12:50   

daj znać jak poszło i oco pytali ;) Ja czekam żeby posłali mnie na sklep szkoleniowy.
Zdałem egzamin 1 w grudniu , szkole się od października ;D
 
     
@makota


Stanowisko:
kasjer

Dołączył: 15 Sty 2010
Posty: 222
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2016-03-06, 23:00   

EMILIAKK napisał/a:
moj egzamin na zks juz 9 tego ! strasznie sie boje.. :x .^.



a pierwszy czy drugi?
_________________
klient w krawacie jest mniej awanturujący się :)
 
     
Evita 

Stanowisko:
z-ca kierownika

Dołączyła: 07 Mar 2016
Posty: 3
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2016-03-07, 10:47   

Maefistofeles25, jakie miasto?

[ Dodano: 2016-03-07, 10:49 ]
Maefistofeles25 napisał/a:
otwiersz sklep, odbijasz sie do pracy razem z pracownikiem, zbierasz druki z kas, podpinasz pod druki, chowasz do segregatora, w tym czasie każesz kasjerowi wypiekać. Przyjmujesz dostawce pieczywa, uzupełniasz książke kkw, obchód sklepu, najlepiej wprowadzić od razu sobie PZ i zamówić pieczywo. Przychodzi reszta kasjerów, rozdajesz kasetki, Jak wydasz wszystkie to przeliczasz co zostało w sejfie, potwierdasz sejf. Pamiętaj o wyznaczenie osoby do odpieku. Potem nie wiem jaki jest u Ciebie schemat, zostaje pilnowanie czy jest dostępność pieczywa, przyjmujesz dostawę, kasjerzy rozkładają dostawe ty albo im pomagasz albo zaczynasz robić zamówienie. Przeczytaj pocztę, smsy, telefon przy sobie i dalej luz


Ja bym zrobiła obchód na początku zaraz po odbiciu, reakcja na ewentualne zdarzenia/awarie wpływa na dalszy plan dnia, ustalenie priorytetów i wydawanie poleceń :)
 
     
EMILIAKK 

Stanowisko:
z-ca kierownika

Dołączyła: 06 Mar 2016
Posty: 4
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2016-03-07, 13:22   

Juz drugi ostatni z dystryktem:P :rool:

[ Dodano: 2016-03-07, 13:25 ]
Maefistofeles25 napisał/a:
daj znać jak poszło i oco pytali ;) Ja czekam żeby posłali mnie na sklep szkoleniowy.
Zdałem egzamin 1 w grudniu , szkole się od października ;D






strasznie dlugo sie szkolisz.. ja zdalam 1 egz 13 lutego i zaraz po tym na szkoleniowy.
_________________
kkemilia
  Ocena JMP: 8/10
     
@Maefistofeles25
Sir


Stanowisko:
z-ca kierownika

Dołączył: 27 Paź 2014
Posty: 182
Skąd: Niybylandia
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2016-03-07, 15:57   

Wiem że strasznie długo ale to przez kierownictwo na sklepie od października mamy już 3 kierownika, w między czasie zmiana rejonów, koniec kwartału, okres przedświąteczny itp ;)
No od kwietnia mam iść na sklep szkoleniowy i egzamin.

[ Dodano: 2016-03-07, 15:58 ]
Evita , Warszawa, rejon w02
 
     
EMILIAKK 

Stanowisko:
z-ca kierownika

Dołączyła: 06 Mar 2016
Posty: 4
1 UP 0 DOWN
Wysłany: 2016-03-07, 16:16   

Moge Wam narazie powiedziec co mialam na egzaminie wstepnym monitorowanym przez Kiero od Szkolen:) Mowila ze to wszystko bedzie na egzaminie.
A wiec: Zamowienia na oferte wybranych indeksów i zrobienie estymacji, zrobic obchod sklepu i opisac kazda grupe towarowa, omowic raport operacyjny, omowic baze Workflow, Rw- co na pozostale i co na potrzeby własne. Omowic etapy inwentaryzacji. W OHR pytania do bilansu co bierzemy pod uwage jakich procedur sie trzymac i to samo do grafiku. Punkty krytyczne audytu, i co robic aby je zminimalizowac.
Zasady reklamacji. System premiowy omowic dla kasjera, ks i zks.
Pytania odnosnie zwiekszenia sprzedazy, co wplywa na straty i jakie mamy straty. Co wiesz o zarzadzaniu. Sytuacje niestandardowe na sklepie. Jak motywowac pracownika do pracy.
Kilka zagadnien z maretu, harmonogram dostaw, raport 157 i chyba wszystko co pamietam. Trzeba pamietac zeby powiedziec o celach firmy i o tym ze glownym celem w roku 2016 jest realizacja budzetu i poprawa efektywnosci i produktywnosci. :yeah: :regulamin:
_________________
kkemilia
  Ocena JMP: 8/10
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Promocje Biedronka


phpBB by przemo