Nasza-Biedronka.pl Strona Główna

Nasza-Biedronka.pl

Nieoficjalne i prywatne forum dla pracowników i klientów Biedronki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: DarkSide
2016-10-22, 15:23
Kody PLU w Biedronce
Autor Wiadomość
@sebcio

Stanowisko:
kasjer

Dołączył: 17 Kwi 2016
Posty: 157
Skąd: Warszawa
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2016-10-06, 09:58   

mandarynki opakowanie 1 kg-107
_________________
Biedronkowy bylem, Biedronkowy jestem, Biedronkowy będę
 
     
@MalaAsia 


Stanowisko:
starszy kasjer

Dołączyła: 08 Wrz 2016
Posty: 1532
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2016-10-06, 10:38   

marta1 napisał/a:
MalaAsia, od wagi ;)


jak od wagi to po co wpisuje się kolejno - wagę z opakowania, ilość, kod i dopiero plu, a nie sam kod i plu?
 
     
+marta1 

Stanowisko:
klient

Pomogła: 1 raz
Dołączyła: 13 Gru 2011
Posty: 4494
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2016-10-06, 11:08   

MalaAsia napisał/a:
malwis19 napisał/a:
Najgorsze są te maleńkie lakiery do paznokci :szczena:


spisałam kod z jednego i wpisuję z kartki, bo męczyć się za każdym razem to szkoda i oczu i nerwów, ale np. z podudzia chyba tak nie można bo kod zmienia się zależnie od ceny?

nie zrozumiałyśmy się :) , chodziło mi o to że metoda którą stosujesz w przypadku lakieru nie może być stosowana w przypadku towarów o różnej wadze takich jak np podudzie , jeśli masz krótki kod na podudzie i wchodzi na kasie to spoko , ułatwia to pracę w przypadku gdy kreskowy jest nieczytelny i cena nie ma tu nic do rzeczy ponieważ jest z automatu w systemie :)
kilka postów wcześniej podałaś krótki kod na fileta , niestety ale u nas on nie wchodzi -.- więc czasami trzeba wpisywać cały ciąg cyferek ;/
_________________
Ludzie znają dziś cenę wszystkiego , nie znając wartości niczego...
 
     
@malwis19 


Stanowisko:
kasjer

Dołączyła: 13 Kwi 2010
Posty: 422
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2016-10-06, 13:00   

MalaAsia,zauważyłaś może ,ze udo,podudzie,filet,skrzydełka,są pakowane po 500g i nie trzeba wpisywać wagi(ilości) tylko sam kod plu-może poproś kierownika żeby podał kod na dany produkt,bo nie "wchodzi na kasę". Ostatnio u nas tak było z mielonką tyrolską,za groma nie chciała "wejść na kasę"
  Ocena JMP: 3/10
     
Włodarz 


Stanowisko:
były pracownik

Dołączył: 12 Sty 2015
Posty: 837
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2016-10-06, 13:15   

Nie w każdym DC udo i inne elementy są pakowane po 0.5kg ;]
_________________
If you were a king up there on your throne,
would you be wise enough to let me go.
  Ocena JMP: 3/10
     
@MalaAsia 


Stanowisko:
starszy kasjer

Dołączyła: 08 Wrz 2016
Posty: 1532
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2016-10-06, 13:21   

malwis19 napisał/a:
MalaAsia,zauważyłaś może ,ze udo,podudzie,filet,skrzydełka,są pakowane po 500g i nie trzeba wpisywać wagi(ilości) tylko sam kod plu-może poproś kierownika żeby podał kod na dany produkt,bo nie "wchodzi na kasę". Ostatnio u nas tak było z mielonką tyrolską,za groma nie chciała "wejść na kasę"


nie wszystkie mięsa są pakowane po 500g, mielone tak, może jeszcze coś innego, nie pamiętam, ale podudzie, filet czy ćwiartka itp każda paczka ma inną gramaturę, wiem, bo tych podudzi się wczoraj nawpisywałam "milion' razy :D
Na tyrolską kod dostałyśmy, gdy nie wchodziła i mam zapisany, na te różne części kurczaka kody też dostałyśmy, ale ktoś sprzątał i wyrzucił te kartki, bo był dzień, że wszystko wchodziło i uznał, ze już niepotrzebne. Kolejny raz prosić o to samo nie miałam odwagi i męczyłam się wpisując z opakowania :( Jakąś lupę zacznę nosić albo nie wiem .....
 
     
@malwis19 


Stanowisko:
kasjer

Dołączyła: 13 Kwi 2010
Posty: 422
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2016-10-06, 13:32   

To znowu zmiana :szczena: ? ,ty popatrz nie zwróciłam uwagi.Jeszcze niedawno były pakowane po 500g.Jak to potrafią szybko zmienic to co dobre ;(
  Ocena JMP: 3/10
     
@MalaAsia 


Stanowisko:
starszy kasjer

Dołączyła: 08 Wrz 2016
Posty: 1532
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2016-10-06, 15:52   

ćwiartka tylna
2965440000000
udko
2970230000000
tyrolska w plasterkach opak 270g
5906442150646
_________________
Cała sztuka polega na tym, żeby będąc sobą, być kimś wyjątkowym
 
     
@adrianooo 

Stanowisko:
kasjer

Dołączył: 17 Lut 2015
Posty: 247
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2016-10-07, 15:44   

justin napisał/a:
498 na kukułki (chyba ;)


Nie Kolego :)
Kukułki 5510

wczorajsza przygoda na 1 ce mnie nauczyła tego kodu :P
  Ocena JMP: 8/10
     
ważniak2016 

Stanowisko:
kasjer

Dołączył: 02 Sie 2016
Posty: 2
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2016-10-08, 12:58   

witam szukam kodów na sweetie oraz na plastiki na wage oraz patelnie na wage:))) plus jak ktos ma nowe kody na cukierki i pieczywo które niedawno weszlo

[ Dodano: 2016-10-08, 13:54 ]
A raczki?
 
  Ocena JMP: 8/10
     
@MalaAsia 


Stanowisko:
starszy kasjer

Dołączyła: 08 Wrz 2016
Posty: 1532
1 UP 0 DOWN
Wysłany: 2016-10-08, 15:36   

zielony grejpfrut sweetie 229

[ Dodano: 2016-10-08, 20:00 ]
Plastikowe naczynia na wagę 2864
raczki 5510
_________________
Cała sztuka polega na tym, żeby będąc sobą, być kimś wyjątkowym
 
     
mnisia 

Stanowisko:
kasjer

Dołączyła: 09 Lip 2016
Posty: 2
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2016-10-12, 12:17   

ziemniaki myte luz? skrocony na 5kg worek ziemniaków??
_________________
😉
 
     
~asiaa17

Stanowisko:
kasjer

Dołączył: 16 Sie 2013
Posty: 45
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2016-10-12, 12:38   

265- 5 kg ziemniakow
 
     
mnisia 

Stanowisko:
kasjer

Dołączyła: 09 Lip 2016
Posty: 2
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2016-10-12, 12:47   

dzięki
_________________
😉
 
     
@MalaAsia 


Stanowisko:
starszy kasjer

Dołączyła: 08 Wrz 2016
Posty: 1532
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2016-10-12, 16:10   

ziemniaki myte luz 267
_________________
Cała sztuka polega na tym, żeby będąc sobą, być kimś wyjątkowym
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

phpBB by przemo